Кохан, Олена ОлександрівнаБиконь, Олена АнатоліївнаЩур, Анастасія АнатоліївнаПольських, Марія Анатоліївна2023-08-282023-08-282019Патент 131288 UA, МПК A23G 3/00 (2017.01) Помадна маса на основі підвару з ягід бузини / Кохан О. О., Биконь О. А. Щур А. А., Польських М. А. ; заявник Національний університет харчових технологій ; опубл. 26.12.2019, Бюл. № 24, 2019 р.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/41020В основу корисної моделі поставлена задача створення помадної маси із використанням підвару бузини, що дозволяє отримувати високодисперсну помадну масу багату на біологічно активні та мінеральні речовини, яка є більш стійкої до висихання при зберіганні та має приємні органолептичні властивості без використання синтетичних барвників та ароматизаторів. The useful model is based on the task of creating a fondant mass using elderberry decoction, which makes it possible to obtain a highly dispersed fondant mass rich in biologically active and mineral substances, which is more resistant to drying out during storage and has pleasant organoleptic properties without the use of synthetic dyes and flavors.otherпомадна масаягідна сировинаягоди бузинивисихання помадипектинові речовиниfondant massberry raw materialelderberriesfondant dryingpectin substancesкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівПомадна маса на основі підвару з ягід бузини (Патент на корисну модель № 139234)Technical Report