Українець, Анатолій ІвановичШтангеєва, Надія ІванівнаКлименко, Лариса Степанівна2013-02-042013-02-042009https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/6001Наведено матеріали світових досягнень науки і техніки в галузі технології цукропродуктів і цукрозамінників, сучасні класифікації солодких речовин, описано властивості цукропродуктів і цукрозамінників, їх застосування та вплив на організм людини. Кожен розділ посібника закінчується запитаннями для самоперевірки, що дає змогу акцентувати увагу студентів на головних аспектах дисципліни. Для студентів технологічних спеціальностей вищих навчальних закладів, що готують фахівців для харчової промисловості, може бути корисним для аспірантів, наукових працівників і керівників підприємств харчової промисловості. The materials of the world's scientific and technological achievements in technology sugar product and substitutes, modern classification of sweet substances described properties sugar product and substitutes , their use and effects on the human body. Each chapter ends with questions to guide self, allowing students to focus on the main aspects of the discipline. For students of technological specialties of higher educational institutions that train specialists for the food industry can be useful for graduate students, researchers and leaders of the food industry.otherцукропродуктиsugar productцукрозамінникисвітові досягненнякласифікаціясолодкі речовинивплив на організмsubstitutesworld achievementsclassificationimpact on the bodyкафедра технології цукру і підготовки водиТехнології цукропродуктів і цукрозамінниківBook chapter