Кривопляс-Володіна, Людмила ОлександрівнаГавва, Олександр МиколайовичМасло, Микола Андрійович2014-11-102014-11-102014Кривопляс-Володіна, Л. О. Вплив фізико - механічних властивостей харчових продуктів на параметри робочих органів пакувальних машин / Л. О. Кривопляс-Володіна, О. М. Гавва, М. А. Масло // Нові ідеї в харчовій науці - нові продукти харчовій промисловості : міжнародна наукова конференція, присвячена 130-річчю Національного університету харчових технологій, 13-17 жовтня 2014 р. – К. : НУХТ, 2014. – С. 361-362.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/18174Під час пакування харчової продукції у споживчу тару взаємодіють три основні компоненти: продукція, споживча упаковка або пакувальний матеріал та фасувально - пакувальна машина. Властивості продукції, пакувального матеріалу та технічні характеристики фасувально - пакувальної машини і технологічні параметри процесу пакування тісно взаємопов'язані. їх компромісне поєднання дає можливість максимально ефективно реалізувати всі переваги споживчої упаковки, забезпечити раціональне співвідношення ціна/якість, що є важливим у конкурентних умовах ринкової економіки. When packaging food products in consumer packaging interact three main components: products, consumer packaging or packaging materials and packaging - packing machine. Properties of products, packaging material and technical characteristics of packaging - packaging machinery and technological parameters of the process packing are closely interrelated. compromise their combination enables most effectively realize the benefits of consumer packaging, to ensure rational price / quality ratio, which is important in a competitive environment a market economy.otherхарчові продуктипакувальні машинифізико - механічні властивостіphysical - mechanical properties of foodpacking machineкафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництвкафедра мехатроніки та пакувальної технікиВплив фізико - механічних властивостей харчових продуктів на параметри робочих органів пакувальних машинOther