Вплив фізико - механічних властивостей харчових продуктів на параметри робочих органів пакувальних машин - Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна; Гавва, Олександр Миколайович; Масло, Микола Андрійович (My University, 2014)
Під час пакування харчової продукції у споживчу тару взаємодіють три основні компоненти: продукція, споживча упаковка або пакувальний матеріал та фасувально - пакувальна машина. Властивості продукції, пакувального матеріалу та технічні характеристики фасувально - пакувальної машини і технологічні параметри процесу пакування тісно взаємопов'язані. їх компромісне поєднання дає можливість максимально ефективно реалізувати всі переваги споживчої упаковки, забезпечити раціональне співвідношення ціна/якість, що є важливим у конкурентних умовах ринкової економіки. When packaging food products in consumer packaging interact three main components: products, consumer packaging or packaging materials and packaging - packing machine. Properties of products, packaging material and technical characteristics of packaging - packaging machinery and technological parameters of the process packing are closely interrelated. compromise their combination enables most effectively realize the benefits of consumer packaging, to ensure rational price / quality ratio, which is important in a competitive environment a market economy.
Keywords: харчові продукти; пакувальні машини; фізико - механічні властивості; physical - mechanical properties of food; packing machine; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки