Гончаров, Георгій ІвановичФоменко, Веніамін ВасильовичСтрашинський, Ігор Мирославович2012-12-172012-12-172003Гончаров, Г. І. Дослідження ефективності дії фосфатних сумішей / Г. І. Гончаров, В. В. Фоменко, І. М. Страшинський // Обладнання та технології харчових виробництв. - 2003. - Вип. 9. - С. 161-167.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/4476В роботі викладено основні функціонально-технологічні властивості м’ясних фаршів при виготовленні модельних зразків ковбас з використанням фосфатних сумішей, які надходять в Україну із-за кордону. Методом рентгенофазового аналізу досліджено хімічний склад згаданих фосфатних препаратів. Результати роботи покладені в основу створення вітчизняної фосфатної суміші.The paper describes the main functional and technological properties minced meat in the manufacture sausage samples with phosphate mixture that are delivered to Ukraine from abroad. The method of X-ray diffraction analysis was investigated chemical composition of phosphate products. The results formed the basis for the creation of phosphate mixture.otherм’ясні фаршіminced meatм’ясна сировинафосфатна сумішрентгенофазовий аналізraw meatphosphate mixtureX-ray analysisкафедра харчової хіміїкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівДослідження ефективності дії фосфатних сумішейArticle