Аналітичне конструювання дискретної системи керування аперіодичним об’єктом з запізнюванням - Гончаренко, Борис Миколайович; Лобок, Олексій Петрович (My University, 2011)
Розглянута задача синтезу в рамках лінійної теорії дискретного регулятора для керування аперіодичним неперервним технологічним об’єктом з запізнюванням в каналі керування. Показане формування рекурентного співвідношення у вигляді різницевого рівняння, яке дозволяє обчислити значення керувального діяння у будь-якому такті квантування. The task of synthesis within the framework of linear theory of discrete regulator is considered for a management a aperiodicheskiy object continuous technological object with a delay in the channel of management. Forming of recurrent correlation is shown as raznostnoe| equalization which allows to calculate the value of managing action in some time of quantum.
Keywords: дискретний регулятор; z-перетворення; зворотний зв'язок; синтез керування; передатна функція; канал керування; збурення; рекурентне співвідношення; різницеве рівняння; дискретный регулятор; передаточная функція; discrete regulator; z-transformation; feedback; synthesis of management; transmission function; management channel; indignation; recurrent correlation; raznostnoe equalization; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка