Спосіб очищення водно-спиртової суміші для виробництва горілок та горілок особливих (Патент на корисну модель № 158129) - Олійник, Світлана Іванівна; Головенько, Анжеліка Володимирівна; Куц, Анатолій Михайлович; Тарасюк, Леся Анатоліївна (My University, 2024)
Спосіб очищення водно-спиртової суміші для виробництва горілок та горілок особливих включає змішування води підготовленої зі спиртом етиловим ректифікованим, фільтрування і очищення водно-спиртової суміші на вугільно-очисній батареї. Водно-спиртову суміш очищають у вугільній колоні агломерованим кокосовим активованим вугіллям зольністю 0,01-5,0 %, площею поверхні 0,1-5 м2/г і показником адсорбційної активності за йодом 15-100 % при об'ємній витраті розчину 5-200 дал/год. The method of purifying a water-alcohol mixture for the production of vodkas and special vodkas includes mixing the prepared water with rectified ethyl alcohol, filtering and purifying the water-alcohol mixture on a coal-purifying battery. The water-alcohol mixture is purified in a coal column with agglomerated coconut activated carbon with an ash content of 0.01-5.0%, a surface area of 0.1-5 m2/g and an iodine adsorption activity index of 15-100% at a volumetric solution flow rate of 5-200 dal/h.
Keywords: кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства; лікеро-горілчане виробництво; liquor-vodka production; водно-спиртова суміш; water-alcohol mixture; активне вугілля; activated carbon