Шульга, Оксана СергіївнаКовбаса, Володимир МиколайовичШаран, Андрій ВасильовичІщенко, Микола ВолодимировичПетрова, Жанна Олександрівна2012-06-092012-06-092008Мінеральні речовини екструзійних картоплепродуктів / О. Шульга, В. Ковбаса, А. Шаран, М. Іщенко, Ж. Петрова // Харчова і переробна промисловість. - 2008. - № 12. - С. 19-21.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/1263В статті наводяться результати визначення вмісту мінеральних речовин в сировині, що використовують для виробництва екструзійних продуктів та екструдату. Були визначені такі мінеральні речовини: калій, мідь, цинк, марганець, залізо. Встановлено, що корегування співвідношення сировинних інгредієнтів дозволить корегувати вміст мінеральних речовин в готових виробах з метою отримання найбільш збалансованого складу.The article presents the results of determination of mineral raw materials that are used for the production of extrusion products and the extrudate. Were identified following minerals: potassium, copper, zinc, manganese, iron. Found that adjusting the ratio of raw ingredients will adjust the content of mineral substances in finished products in order to obtain the most balanced composition.uk-UKекструзіяextrusionмінеральні речовинисухе картопляне пюрекрупиmineralspowdered mashed potatoesgrainsкафедра експертизи харчових продуктівкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівкафедра технології зберігання і переробки зернаМінеральні речовини екструзійних картоплепродуктів