Сімахіна, Галина ОлександрівнаКорихалова, Олена Михайлівна2012-05-042012-05-042012Сімахіна, Г. О. Технологія концентратів біофлавоноїдів на основі лікарських рослин / Г. О. Сімахіна, О. М. Корихалова // Харчова промисловість. - 2012. - № 13. - С. 35-38.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/1046В роботі досліджено широкий спектр лікарських рослин і на їхній основі запропоновано технологію концентратів з максимальним вмістом біофлавоноїдів (30…70 %), призначених як для безпосереднього використання, так і для збагачення традиційних харчових середовищ. Технологія може бути впроваджена на діючих харчових та фармацевтичних підприємствах. In this work, a wide variety of medicinal plants and on their basis the technology concentrates the maximum content of bioflavonoids (30 ... 70%) intended for direct use or to enrich traditional food environments. The technology can be implemented on existing food and pharmaceutical companies.uk-UKантирадикальна активністьполіфенольні сполукидезінтеграціяекстрагуванняantiradical activitypolyphenolic compoundsdisintegrationextractionкафедра технології оздоровчих продуктівТехнологія концентратів біофлавоноїдів на основі лікарських рослинArticle