Кубицька, Марія ОлегівнаІвчук, Надія Павлівна2020-07-012020-07-012020Кубицька, М. Сирково-горіхова паста оздоровчого призначення / М. Кубицька, Н. Івчук // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 86 Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 2–3 квітня 2020 р. – Київ : НУХТ, 2020. – Ч. 1. – С. 37.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/31728Метою дослідження є створення сирково-горіхової пасти оздоровчого призначення, на основі кисломолочного сиру нежирного, збагаченого комплексом біологічно активних речовин ядра горіха волоського, насіння гарбуза та сиропу з плодів шипшини. За результатами органолептичних досліджень було розроблено рецептуру сирково-горіхової пасти до складу якої ввійшли: сир кисломолочний нежирний – 56%; ядро горіха волоського – 28%; насіння гарбуза – 4%; сироп із плодів шипшини – 12%. Розрахунок інтегрального скору поживних та біологічно активних речовин сирково-горіхової пасти показав, що даний харчовий продукт належить до групи функціональних.The aim of the study is to create a curd-nut paste for health purposes, based on low-fat cottage cheese, enriched with a complex of biologically active substances of walnut kernel, pumpkin seeds and rose hip syrup. According to the results of organoleptic studies, a recipe for cheese-nut paste was developed, which included: low-fat sour milk cheese - 56%; walnut kernel - 28%; pumpkin seeds - 4%; rose hip syrup - 12%. Calculation of the integrated rate of nutrients and biologically active substances of curd-nut paste showed that this food product belongs to the group of functional.otherоздоровчий продуктсирково-горіхова пастаhealth productcheese-nut pasteкафедра технології оздоровчих продуктівСирково-горіхова паста оздоровчого призначенняThesis