Застосування палигорськіту для очищення мийних вод у виноробстві - Мельник (Ткачук), Наталія Андріївна; Мельник, Людмила Миколаївна; Суходол, Вікторія Хомівна; Марценюк, Олександр Степанович (My University, 2009)
Досліджена можливість очищення води після її багаторазового використання для ополіскування пляшок у виноробстві природним дисперсним мінералом – палигорськітом, який є безпечним, має низьку собівартість, добувається з українських родовищ.
Keywords: палигорськіт; адсорбція; домішки; адсорбция; примеси; palygorskite; adsorption; impurity; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства