Основи будівництва в галузі - Гуць, Віктор Степанович; Євтушенко, Ольга Володимирівна (My University, 2011)
В даному конспекті лекцій розглянуто основи проектування промислових будівель підприємств мікробіологічних та фармацевтичних виробництв. Висвітлені основні питання щодо проектування будівель мікробіологічних та фармацевтичних виробництв: загальні відомості про будівлі, споруди, архітектурно-будівельні креслення, класифікацію та вимоги до виробничих будівель; об`ємно-планувальні рішення промислових будівель (вибір поверховості, сітка колон, висоти приміщень, ширини та висоти прольоту); типізацію та уніфікацію промислових будівель та їх елементів; стандартні схеми промислових будівель, основні принципи компонування, правила вибору типу будівлі; конструктивні елементи промислових будівель (фундаменти; колони одноповерхових і багатоповерхових будівель; міжповерхові перекриття багатоповерхових промислових будівель; покриття промислових будівель; покрівлі; стіни, перегородки, сходи, ліфти, вікна, двері, ворота, підлоги промислових будівель); основні правила прив’язки колон і огороджуючих конструкцій до розміткових осей та ін.

The planning of industrial buildings of enterprises of microbiological and pharmaceutical productions is considered in this compendium of lectures.
Keywords: промиcлові будівлі; industrial buildings; конструктивні схеми; structural charts; об'ємно-планувальні рішення; step of column; будівельні креслення; кафедра екології та екоменеджменту