Чорний, Валентин МиколайовичХристенко, Вікторія ВікторівнаХарченко, Євген Іванович2019-06-142019-06-142018Чорний, В. М. Лущення зерна ячменю різної вологості / В. М. Чорний, В.В. Христенко, Є.І.Харченко // Природничі та гуманітарні науки. Актуальні питання : збірник тез Міжнародної науково-технічної конференції, 26 – 27 квітня 2018 р. – Тернопіль : ТНТУ ім.І. Пулюя, 2018. – Т. 1. – С. 21-22.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/29760Проведені дослідження показали, що вологість має значний вплив на ефективність лущення зерна ячменю. Чим сухіше зерно тим краще відбувається його лущення при усіх інших незмінних параметрах процесу. Цей характер має лінійну залежність і може легко моделюватися. Studies have shown that moisture has a significant impact on the efficiency of sheling barley grain. The worse the grain is, the better the sheling of it occurs with all other unchanged process parameters. This character has a linear dependence and can be easily modeled.uk-UKлущеннязерноячміньshellinggrainbarleyкафедра технології зберігання і переробки зернаЛущення зерна ячменю різної вологості