Матвєєв, Володимир Володимирович2015-06-022015-06-022015Матвєєв, В. В. Шляхи підвищення конкурентного потенціалу виноробних підприємств України / В. В. Матвєєв // Інтелект ХХІ. – Київ : НТУУ «КПІ», 2015. – № 1. – С. 35-41.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/20956У статті проаналізовано тенденції розвитку виноробної галузі України. Виявлено фактори, які сприяють якості вина, зокрема терруар, виноград, робота енолога. Розглянуто основні чинники, які стримують розвиток вітчизняних підприємств як на внутрішньому, так і на світовому ринку, а саме: сировинні, техніко-технологічні, організаційні, економічні, правові. Запропоновано рекомендації щодо підвищення конкурентного потенціалу виноробних підприємств України.uk-UKвиноградарствовиноробствосорт виноградуринокпроблеминапрями розвиткувиноградарствовиноделиесорт виноградарынокпроблемынаправления развитияviticulturewinemakinggrapemarketproblemsdevelopment trendsкафедра економіки праці та менеджментуШляхи підвищення конкурентного потенціалу виноробних підприємств УкраїниArticle