Крапивницька, Ірина ОлексіївнаОмельчук, Євген ОлександровичКушнір, Олена ВолодимирівнаМірошник, Володимир ОлександровичБандуренко, Галина МихайлівнаМаркіна, Світлана Олександрівна2015-02-162015-02-162009Патент на корисну модель 39550 U Україна, А23L 1/06. Спосіб виробництва низькоетерифікованого рідкого пектину / Крапивницька І. О., Омельчук Є. О., Кушнір О. В., Мірошник В. О., Бандуренко Г. М., Маркіна С. О. ; заявник Національний університет харчових технологій. — № u 200813624 ; заявл. 25.11.2008 ; опубл. 25.02.2009, Бюл. № 4, 2009.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/19435Спосіб виробництва низькоетерифікованого рідкого пектину включає промивання пектиновмісної сировини, пресування, гідроліз протопектину, охолодження, розділення фаз, нейтралізацію, фільтрування, концентрування. Гідроліз протопектину проводять кислотою при рН 1,2-2,7, потім проводять екстрагування при температурі 40-50 °С водою. До відділеного і нейтралізованого екстракту додають Трилон Б, а потім проводять деетерифікацію пектину. A method for making low-etherified liquid pectin includes washing a raw pectin-containing material, pressing, protopectin hydrolysis, cooling, separation of phases, neutralization, filtering, and concentration. The protopectin hydrolysis is carried out with an acid at рН 1.2-2.7, then extraction is carried out at a temperature of 40-50 °С with water. Trilon B is added to the separated and neutralized extract, and then etherifying the pectin is with carried out.otherпектингідролізтрилон бдеетерифікаціярозділення фазнейтралізаціяконцентруванняpectintrilon bneutralizationseparation of phasesconcentrationкафедра біотехнології і мікробіологіїкафедра технології цукру і підготовки водикафедра технології консервуванняСпосіб виробництва низькоетерифікованого рідкого пектину (Патент на корисну модель № 39550)Other