Штангеєва, Надія ІванівнаГрабовська, Олена ВячеславівнаСабадаш (Гордійчук), Наталія ІванівнаКачковський, О. О.2014-05-072014-05-072004Вплив таутомерних перетворень глюкози на швидкість її кристалізації / Н. І. Штангеєва, О. В. Грабовська, Н. І. Сабадаш, О. О. Качковський // Тези доповідей у збірнику наукових праць “Дні науки НаУКМА” : 10-та наукова конференція, 26-30 січня 2004 р. – К.: НаУКМА, 2004. – С. 13.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/14251Проведені дослідження свідчать, що вплив мутаротації глюкози на її кристалізацію значно більший ніж вважалося раніше. Внаслідок сповільнення швидкості мутаротації глюкози збільшується тривалість її кристалізації, особливо для розчинів пониженої доброякісності. Мутаротація впливає на формування кристалів глюкози в гідратній або ангідридній формі. Studies suggest that the effect of glucose mutarotation at its crystallization is much stronger than previously thought. As a result, slowing the rate of mutarotation of glucose increases the duration of its crystallization, especially for solutions of reduced purity. Mutarotation affect the formation of crystals of hydrated glucose or anhydride form.otherшвидкість кристалізаціїглюкозатаутомерні формимутаротаціякафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівmutarotationcrystallization speedglucosetautomeric formsкафедра технології цукру і підготовки водиВплив таутомерних перетворень глюкози на швидкість її кристалізаціїThesis