Дмитренко, Іван ТимуровичЗоткіна, Лариса ВасилівнаЗапорожець, Юлія Владиславівна2019-05-222019-05-222019Дмитренко, І. Вилучення біологічно активних речовин із рослинної сировини екстрагуванням / І. Дмитренко, Л. В. Зоткіна, Ю. В. Запорожець // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 85 Ювілейної Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, присвяченої 135-річчю Національного університету харчових технологій, 11–12 квітня 2019 р. – К. : НУХТ, 2019. – Ч. 2. – С. 155.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/29347В роботі досліджено процес екстрагування біологічно активних речовин з меліси ти календули. І встановлено, що кількість вітаміну у екстракті становить 4,2 мг/100 г і не збільшується після 60 хв. екстрагування, а в водно-спиртовому екстракті календули 2,7 мг/100 г. В самій календулі міститься менше вітаміну C ніж у мелісі і тому в екстракт з календули переходить менша кількість цього вітаміну. The process of extraction of biologically active substances from melissa and calendula is investigated in this work. And it was found that the amount of vitamin in the extract is 4.2 mg / 100 g and does not increase after 60 minutes. of extraction, and in the water-alcohol extract of calendula 2.7 mg / 100 g. The calendula contains less vitamin C than in melissa, and therefore less amount of this vitamin is transmitted to the calendula extract.uk-UKекстрагуваннябіологічно активні речовинимелісакалендулаextractionbiologically active substancesmelissacalendulaкафедра процесів і апаратів харчових виробництвВилучення біологічно активних речовин із рослинної сировини екстрагуваннямArticle