Сучасні тенденції одержання залізовмісних дієтичних добавок - Бондар, Ганна; Красінько, Вікторія Олегівна (My University, 2023)
Залізо є важливим мікроелементом, але його біодоступність у рослинній їжі низька, що сприяє поширенню дефіциту. Дієтичні добавки у формах неорганічних, органічних, хелатних та мікрокапсульованих сполук підвищують засвоюваність та знижують побічні ефекти. Використання наночастинок і мікроорганізмів, таких як дріжджі Saccharomyces cerevisiae, покращує ефективність добавок. Iron is an essential trace element, but its bioavailability from plant-based foods is low, contributing to widespread deficiency. Dietary supplements in inorganic, organic, chelated, and microencapsulated forms enhance absorption and reduce side effects. The use of nanoparticles and microorganisms, such as Saccharomyces cerevisiae, improves supplement efficacy.
Keywords: кафедра біотехнології і мікробіології; дієтичні добавки; мікроінкапсуляція; iron; dietary supplements; microencapsulation; microencapsulation