Порівняльна характеристика мінерального та вітамінного складу зернових напівфабрикатів - Кос (Гусарук), Тетяна Святославівна (My University, 2014)
На сьогоднішній день в якості захисту тканин організму людини від ушкоджуючої дії надлишку вільних радикалів запропоновані синтетичні препарати, які містять великі дози основних антиоксидантів - вітамін Е, С, Р-каротин та мікроелемент селен. Однак прийом великих доз штучно синтезованих препаратів має побічні ефекти. Їх надлишок не засвоюється в шлунково-кишковому тракті, а прийом капсульованих або таблетованих форм порушує рівновагу компонентів крові. Набагато корисніше використовувати природні антиоксиданти, які містяться наприклад у пророщеному зерні. To date, as a protection from the tissues of the human body damaging effect of excess free radicals proposed synthetic drugs containing high doses of the main antioxidants - vitamin E, C, P-carotene and trace element selenium. However, receiving large doses of artificially synthesized drugs has side effects. Their excess is not absorbed in the gastrointestinal tract, and reception capsulated or tablet forms disturbs the equilibrium of blood components. It is much healthier to use natural antioxidants contained such as sprouted grain.
Keywords: препарати; мікроелемент; зернові напівфабрикати; grain semi-products; trace element; кафедра технології оздоровчих продуктів