VACCP як необхідна складова безпечного виробництва екструзійних гречаних пластівців - Ковтун, Євгенія Романівна; Шульга, Оксана Сергіївна (My University, 2023)
Виробництво гречаних екструзійних пластівців вимагає комплексного та систематичного підходу до контролю безпеки продукції. Застосування концепції VACCP є важливим інструментом для ідентифікації, оцінки та управління ризиками на різних етапах виробництва та поставок. Аналіз зон ризику, розробка планів зменшення ризиків, встановлення ефективних систем моніторингу та контролю, а також взаємодія з постачальниками допомагають забезпечити високий стандарт безпеки продукту. Дотримання цих стратегій та впровадження відповідних контрольних заходів на підприємстві є критичним для забезпечення довіри споживачів, збереження конкурентоспроможності компанії та виконання нормативних вимог у сфері безпеки харчових продуктів.

The production of extruded buckwheat flakes requires a comprehensive and systematic approach to product safety control. The application of the VACCP concept is an important tool for the identification, assessment and management of risks at various stages of production and supply. Analysis of risk areas, development of risk reduction plans, establishment of effective monitoring and control systems, as well as interaction with suppliers help ensure a high standard of product safety. Adherence to these strategies and the implementation of appropriate control measures in the enterprise are critical to ensuring consumer confidence, maintaining the company's competitiveness and meeting regulatory requirements in the field of food safety.
Keywords: кафедра експертизи харчових продуктів; екструзія; гречані пластівці; VACCP; extrusion; buckwheat flakes