Божко, Наталія ВолодимирівнаПасічний, Василь МиколайовичТищенко, Василь Іванович2020-06-162020-06-162018Патент на корисну модель № 130071 UA, МПК A23L 13/50 (2016.01). М’ясовмісна варено-копчена ковбаса з м’ясом качки мускусної і екстрактом розмарину / Божко Н. В., Пасічний В. М., Тищенко В. І. ; патентовласник Сумський національний аграрний університет. – № u201805371 ; заявл. 15.05.2018 ; опубл. 26.11.2018, Бюл. № 22 2018.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/31426Корисна модель належить до харчової промисловості, а саме – до виробництва варених ковбас. В основу корисної моделі поставлена задача розробки м'ясовмісної варено-копченої ковбаси, з добавкою екстракту розмарину, який містить у своєму складі цілий ряд речовин з антиокислювальними властивостями для запобігання окислювального та мікробіологічного псування виробу під час зберігання. The utility model belongs to the food industry, namely to the production of cooked sausages. The utility model is based on the task of developing meat-containing cooked-smoked sausage, with the addition of rosemary extract, which contains a number of substances with antioxidant properties to prevent oxidative and microbiological spoilage of the product during storage.musk duckм’ясокачка мускуснасоєвий ізолятбілковий стабілізаторекстракт розмаринуварено-копчена ковбасаmeatboiled-smoked sausagesoy isolateprotein stabilizerrosemary extractкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівМ’ясовмісна варено-копчена ковбаса з м’ясом качки мускусної і екстрактом розмарину (Патент на корисну модель № 130071)Technical Report