М’ясовмісна варено-копчена ковбаса з м’ясом качки мускусної і екстрактом розмарину (Патент на корисну модель № 130071) - Божко, Наталія Володимирівна; Пасічний, Василь Миколайович; Тищенко, Василь Іванович (My University, 2018)
Корисна модель належить до харчової промисловості, а саме – до виробництва варених ковбас. В основу корисної моделі поставлена задача розробки м'ясовмісної варено-копченої ковбаси, з добавкою екстракту розмарину, який містить у своєму складі цілий ряд речовин з антиокислювальними властивостями для запобігання окислювального та мікробіологічного псування виробу під час зберігання. The utility model belongs to the food industry, namely to the production of cooked sausages. The utility model is based on the task of developing meat-containing cooked-smoked sausage, with the addition of rosemary extract, which contains a number of substances with antioxidant properties to prevent oxidative and microbiological spoilage of the product during storage.
Keywords: musk duck; м’ясо качки; соєвий ізолят; розмарин; варено-копчена ковбаса; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів