Визначення оптимальної стратегії контролю якості продукції - Медведєв, Микола Георгійович; Романенко, Вікторія Миколаївна (My University, 2015)
У статті розглянуто економіко-математичну модель, що дає змогу оптимізувати стратегію контролю якості. Зазначено, що якість продукції в умовах сучасного виробництва — найважливіша складова частина конкурентоспроможності підприємства, тому їй необхідно приділяти постійну увагу. Система управління якістю об’єднує всі процеси, пов’язані із забезпеченням, проектуванням і збереженням якості. Зараз все більше спостерігається перехід до застосування наукових методів, які надають можливість удосконалити контроль за якістю продукції.
Keywords: контроль якості; математична модель; quality control; mathematical model; оптимізація; optimization; оптимальна стратегія; optimal strategy; кафедра вищої математики імені проф. Можара В. І.