Гольф у програмі ігор олімпіад - Павлюк, Ірина Сергіївна (My University, 2017)
В статті розглянуто історичний аналіз розвитку та проведення змагань з гольфу в програмі Ігор Олімпіад (1900, 1904 та 2016 рр), основні проблемі його розвитку, як олімпійського виду, причини його виключення з програми Олімпійських Ігор, та актуальність поновлення. Проаналізована відбіркова система проведення змагань з гольфу до Олімпійських ігор 2016 року в Ріо де Жанейро. Проведено комплексній аналіз, який дозволив встановити основні тенденції розвитку гольфу, як олімпійського виду спорту. Обґрунтовані перспективи його розвитку в олімпійський програмі. In the article the historical analysis of development and realization of competitions are considered on golf in the program of Olympic games (1900, 1904 and 2016 г), basic to the problem of his development, as an Olympic kind, reason of his exception from the program of Olympic games, and actuality of renewal. The system of selecting is analyses to the Olympic games 2016 year in Rio de Janeiro. An analysis that allowed to set basic progress of golf trends is conducted by complex, as an Olympic type of sport. Reasonable prospects of his development in Olympic program.
Keywords: гольф; Ігри Олімпіад; Golf; Olympic games; кафедра фізичного виховання