Поліщук, Галина ЄвгеніївнаЗгурський, Андрій ВолодимировичМихайлик, Вячеслав АврамовичПарняков, Олексій Сергійович2012-04-252012-04-252012Поліщук, Г. Є. Вплив режимів техномеханічного оброблення на стан води в рослинній сировині та молочно- рослинних сумішах / Г. Є. Поліщук, А. В. Згурський, В. А. Михайлик, О. С. Парнаков // Наукові праці НУХТ. - 2010. - № 33. – С. 71-75.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/985В статті наведено дослідження зміни фізико-хімічних показників гарбуза свіжого, порошку з гарбуза та молочно-гарбузових сумішей під впливом термомеханічного оброблення. Доведено можливість використання гарбуза в якості вологозв'язувального компонента порівняно з традиційно використовуваними стабілізаційними системами. Визначено рекомендовані режими приготування молочно-овочевих сумішей для виробництва морозива.This article is dedicated to studies of changes of physical and chemical attributes of row pumpkin, powder of pumpkin and milk-pumpkin mixtures as affected by influence of thermomechanical treatment. The obtained results raise the possibility that pumpkin can be used as water-binding ingredient, in comparison with widely used stabilizers. The conditions of preparing of ice cream mixtures, which consist of dairy and vegetable components, are defined.otherпродукти з комбінованим складом сировинимолочно-овочеві сумішімолочно-гарбузове морозивостабілізатори структуригарбузпорошок з гарбузавільна та зв’язана водаproducts with combine structure of materialdairy- vegetable mixturesmilk-pumpkin ice creamstabilizerspumpkinpowder of pumpkinfree (freezable) and "bound" (unfreezable) waterкафедра технології молока і молочних продуктівкафедра технології харчування та ресторанного бізнесуВплив режимів термомеханічного оброблення на стан води в рослинній сировині та молочно-рослинних сумішах