Використання нетрадиційної інуліновмісної сировини в технологіях оздоровчих харчових продуктів - Башта (Шеремет), Алла Олексіївна; Івчук, Надія Павлівна (My University, 2016)
Дослідження показали, що така нетрадиційна сировина як скорцонера та якон містять значну кількість полісахаридів, зокрема інуліну, який має пребіотичні властивості, і тому є досить перспективними для використання в технологіях оздоровчих харчових продуктів. Studies have shown that such alternative materials as scorzonera and yakon contain significant amounts of polysaccharides, including inulin, which has prebiotic properties and are therefore quite promising technologies for use in health foods.
Keywords: кафедра технології оздоровчих продуктів; оздоровчі харчові продукти; нетрадиційна сировина; інуліновмісна сировина; inulin containing materials; health foods; alternative raw materials