Башта (Шеремет), Алла ОлексіївнаІвчук, Надія Павлівна2016-10-122016-10-122016Башта, А. О. Використання нетрадиційної інуліновмісної сировини в технологіях оздоровчих харчових продуктів / А. О. Башта, Н. П. Івчук // Ресурсо- та енергоощадні технології виробництва і пакування харчової продукції - основні засади її конкурентоздатності : матеріали V Міжнародної спеціалізованої науково-практичної конференції, 14 вересня 2016 р., м. Київ. - К. : НУХТ, 2016. - С. 112-113.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/24408Дослідження показали, що така нетрадиційна сировина як скорцонера та якон містять значну кількість полісахаридів, зокрема інуліну, який має пребіотичні властивості, і тому є досить перспективними для використання в технологіях оздоровчих харчових продуктів. Studies have shown that such alternative materials as scorzonera and yakon contain significant amounts of polysaccharides, including inulin, which has prebiotic properties and are therefore quite promising technologies for use in health foods.uk-UKкафедра технології оздоровчих продуктівоздоровчі харчові продуктинетрадиційна сировинаінуліновмісна сировинаinulin containing materialshealth foodsalternative raw materialsВикористання нетрадиційної інуліновмісної сировини в технологіях оздоровчих харчових продуктівOther