Удосконалення технологї згущених молочних консервів - Ромоданова, Валентина Олександрівна; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Шурчкова, Юлія Олександрівна (My University, 1998)
Доведена доцільність впровадження вакуумного гомогенізатора в технологічну лінію виробництва згущених молочних консервів з огляду на позитивний вплив на якість готової продукції та енергозаощадження. Встановлено, що вакуумна гомогенізація знижує кислотність нормалізованої суміші на 2-3 °Т, що пояснюється видаленням кисню та вуглекислоти з парами конденсату, підвищує його термостійкість. Досліджено термін зберігання згущених молочних консервів, вироблених із нормалізованої суміші, обробленої на вакуумному гомогенізаторі. Proved the feasibility of the vacuum homogenizer in-line production of condensed milk cans from the point of view of the positive impact on the quality of the finished products and energy saving Found that the vacuum reduces the acidity of homogenization at 2-3 ° T, due to the removal of oxygen and carbon dioxide in vapor condensate and improves its thermal resistance. Investigated the shelf life of condensed milk, produced from normalized mixture treated on a vacuum homogenizer.
Keywords: згущені молочні консерви; condensed milk cans; гомогенізатор; homogenizer; кафедра технології молока і молочних продуктів