Introduction of germinated wheat seeds as enrichment of biological value - Mykhalevych, Artur; Skyibida, Valeriya; Ashmarina, Galina (My University, 2019)
Changes in the structure of consumer demand due to socio-economic factors, the desire to minimize the time of cooking at enterprises of food and at home, the growth of demand for products of plant origin with a reduced amount of fat, sugar, but with high content of dietary fiber, vitamins, minerals and other biologically active substances are the main prerequisites for the development of functional food products and the search for new raw materials that meet current needs. Зміни в структурі споживчого попиту, обумовлені соціально-економічними факторами, прагненням до мінімуму скоротити час приготування їжі в підприємствах харчування і в домашніх умовах, зростання попиту на продукцію рослинного походження зі зниженою кількістю жиру, цукру, але з високим вмістом харчових волокон, вітамінів, мінеральних та інших біологічно активних речовин є головними передумовами для розробки харчових продуктів функціонального призначення і пошуку нових сировинних джерел, що відповідають сучасним запитам.
Keywords: кафедра технології молока і молочних продуктів; кафедра екології та екоменеджменту; germinted wheat seeds; enrichment; пророщені зерна пшениці; збагачувач