Вміст амінокислот при пророщуванні злаків - Ємельянова, Ніна Олександрівна; Українець, Анатолій Іванович; Потапенко, Сергій Іванович; Мукоїд, Роман Миколайович (My University, 2007)
З зерна різних злаків на експериментальній установці готували солод і визначали вміст вільних і незамінних амінокислот в зерні і солоді. У результаті солодорощення злаків кількість амінокислот значно збільшується, а деякі амінокислоти, яких не було в зерні, з'явились в солоді. Використання пророщених злаків дає змогу значно підвищити оздоровчі властивості харчових продуктів. From the grains of fresh grains on an experimental installation, malt was consumed, and they were assigned to the total and essential amino acids in grains and malt. As a result, cereal malting amino acids is significantly increased, and some amino acids that were not present in grains, appeared in the malt. The use of sprouted grains can significantly improve health properties of food products.
Keywords: амінокислоти; солод; білки; злаки; пшениця; ячмінь; овес; кукурудза; amino acids; malt; proteins; grains; wheat; barley; oats; corn; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства