Особливості розроблення низькобілкових «борошняних» кондитерських виробів - Дорохович, Вікторія Віталіївна; Богатирьова, Єлизавета Валеріївна; Грицевіч, Марія Юріївна (My University, 2019)
Розглянуто проблематику захворювання на фенілкетонурію, проаналізовано склад низькобілкових виробів світових виробників, розраховано вміст фенілаланіну у традиційних «борошняних» кондитерських виробів, що виготовляються на території України, описані етапи розроблення низькобілкового печива для хворих на фенілкетонурію. The problem of phenylketonuria disease was considered, the composition of low-protein products of world manufacturers was analyzed, the phenylalanine content of traditional "flour" products was calculated of confectionery products produced in Ukraine, the stages of development of low-protein cookies for patients with phenylketonuria are described.
Keywords: фенілкетонурія; феніналанін; низькобілкове печиво; крохмаль; структуроутворювачі; phenylketonuria; phenylalanine; low protein cookies; starch; structure formers; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів