Дорохович, Вікторія ВіталіївнаБогатирьова, Єлизавета ВалеріївнаГрицевіч, Марія Юріївна2023-06-082023-06-082019Дорохович, В. В. Особливості розроблення низькобілкових «борошняних» кондитерських виробів / В. В. Дорохович, Є. В. Богатирьова, М. Ю. Грицевіч // Perspectives of world science and education : abstrats of II International scientific and practical konference. – CPN Publishing Group, Osaka, Japan, 2019. – Pp. 482-487.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/40781Розглянуто проблематику захворювання на фенілкетонурію, проаналізовано склад низькобілкових виробів світових виробників, розраховано вміст фенілаланіну у традиційних «борошняних» кондитерських виробів, що виготовляються на території України, описані етапи розроблення низькобілкового печива для хворих на фенілкетонурію. The problem of phenylketonuria disease was considered, the composition of low-protein products of world manufacturers was analyzed, the phenylalanine content of traditional "flour" products was calculated of confectionery products produced in Ukraine, the stages of development of low-protein cookies for patients with phenylketonuria are described.otherфенілкетонуріяфеніналаніннизькобілкове печивокрохмальструктуроутворювачіphenylketonuriaphenylalaninelow protein cookiesstarchstructure formersкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівОсобливості розроблення низькобілкових «борошняних» кондитерських виробівThesis