Чорна, Анастасія ІванівнаШульга, Оксана СергіївнаАрсеньєва, Лариса Юріївна2017-05-172017-05-172016Чорна, А. І. Оцінка якості полімерних пакувальних матеріалів для хлібобулочних виробів / А. І. Чорна, О. С. Шульга, Л. Ю. Арсеньєва // Товарознавчий вісник : збірник наукових праць. – Випуск 9. – Луцьк : РВВ Луцького НТУ, 2016. – С. 157-166.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/25280В статті наведено результати досліджень та аналізу фізико-механічних властивостей біорозкладальних плівок. Експериментально підтверджено вплив кожної складової на властивості плівки. Розглянуто різні склади плівок та обрано найбільш оптимальне співвідношення компонентів. Досліджено вплив їстівного покриття на якість хлібобулочних виробів. Підтверджена доцільність використання їстівного покриття для хлібобулочних виробів з метою подовження строку їх зберігання. Запропонований спосіб нанесення покриття не передбачає значних економічних затрат. In article was studied and analyzed the physical and mechanical properties of the biodegradable films. Experimentally validated the influence of each component on the properties of the films. Various compositions of films have been described and choose the optimal ratio of components. Effect of edible coating on quality of bakery products was studied. Confirmed the feasibility of using edible coatings for bakery products with a view to extending their shelf life. The method proposed o f coating does not provide significant economic costs.uk-UKбіополімербіорозкладальні плівкиїстівні плівкикрохмальхлібобулочні виробиbiopolimerbiodegradable filmsedible filmsstarchbackery productsкафедра експертизи харчових продуктівОцінка якості полімерних пакувальних матеріалів для хлібобулочних виробівArticle