Тарасюк, Леся АнатоліївнаГедзюк, A. О.Нгуен Фіонг ДонгМукоїд, Роман МиколайовичПрибильський, Віталій ЛеонідовичВасилів, Володимир Павлович2015-05-182015-05-182015Пророщений рис – сировина для виробництва харчових продуктів профілактичного призначення / Р. М. Мукоїд, В. Л. Прибильський, В. П. Василів та ін. // Наукові здобутки молоді у вирішенні актуальних проблем виробництва та переробки сировини, стандартизації і безпеки продовольства ׃ тези доповідей V міжнародної науково-практичної конференції молодих вчених, аспірантів і студентів, 23 – 24 квітня 2015 р., м. Київ. / НУБіП. – 2015. – С. 242.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/20420Метою досліджень було визначення можливості виробництва солоду з вітчизняних сортів рису, як сировини для безглютенових харчових продуктів. В дослідженнях використовували загальноприйняті в пиво-безалкогольній промисловості методи досліджень. За результатами досліджень встановлено, що всі сорти рису мають високий вміст крохмалю, білкових речовин, екстрактивність і високу здатність до проростання. Це обумовлює доцільність проведення подальших досліджень з метою розробки технології солоду для отримання харчових продуктів профілактичного призначення. The aim of research was to determine the possibility of domestic malting rice varieties as raw materials for gluten-free foods. In studies generally used in the beer-nonalcoholic industrial research methods. According to the research found that all varieties of rice are high in starch, proteins, ekstraktyvnist and high capacity for germination. This causes the feasibility of further research to develop technologies for malt Food prophylactic.кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробствариссортзерносолодглютенбілоккрохмальекстрактивністьricevarietygrainmaltglutenproteinstarchПророщений рис – сировина для виробництва харчових продуктів профілактичного призначення