Грек, Олена ВікторівнаОнопрійчук, Олена ОлександрівнаТалалай, Н. М.2013-04-012013-04-012005Грек, О. В. Функціональний продукт на основі альбумінного сиру / О. В. Грек, О. О. Онопрійчук, Н. М. Талалай // Екотрофологія. Сучасні проблеми : матер. I Міжнар. науково-практ. конф., 30 травня – 1 червня 2005. – С. 185-186.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7143Завдяки введенню сироватки як рецептурного компонента альбумінний сир з харчовими волокнами набуває стабільної структури, підвищується його біологічна цінність. Амінокислотний склад сироваткових білків, отриманих термокислотною коагулією, відповідає потребам організму людини найповніше, їх харчова і біологічна цінність є виключно високою. Розробку нових комбінованих альбумінних продуктів підвищеної біологічної цінності, які позитивно впливають на фізіологічні функції організму людини, вважаємо актуальною і доцільною з погляду функціонального харчування. With the introduction of serum as prescription albuminnyy cheese component of dietary fiber becomes stable structure, increases its biological value. Amino acid serum proteins composition obtained thermo acid coagulation, meets the human body needs totally. Their nutritional and biological value is extremely high. New, combined albuminnyy products development with high biological value positively influences on physiological the human body functions is considered relevant and appropriate in terms of functional foods.otherхарчові волокнаdietary fiberсир альбуміннийalbuminnyy cheeseбілковий продуктprotein productрослинна сировинаplant materialбіологічна цінністьbiological valueкафедра технології молока і молочних продуктівФункціональний продукт на основі альбумінного сируArticle