Запорожець, Юлія ВладиславівнаАрдинський, Олексій ВалерійовичВасилів, Володимир ПавловичДайнека, І. Ф.2015-06-232015-06-232012Електрогідравлічний ефект в процесах переробки сільськогосподарської сировини / Ю. В. Запорожець, О. В. Ардинський, В. П. Василів, І. Ф. Дайнека // Удосконалення процесів і обладнання - запорука інноваційного розвитку харчової промисловості : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, 10-11 квітня 2012 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2012. – С. 54-55.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/21320Одним із головних завдань переробної промисловості України є створення енергозберігаючих безвідходних технологій перероблення сировини у кінцевий продукт. Досвід розвинених країн світу свідчить, що отримати високоякісні конку- рентноздатні харчові продукти можна за умови інтенсифікації технологічних процесів переробки сільськогосподарської сировини, спрямованих на зменшення питомих витрат енергії з застосуванням досконалого обладнання, сучасних методів оброблення, що забезпечить отримання проміжних напівпродуктів та кінцевих продуктів з найменшою кількістю втрат з відходами. Перспективним методом інтенсифікації процесів переробних виробництв є електрогідравлічне оброблення, яке може стати одним з засобів вирішення цієї задачі.енергозберігаючі технологіїпереробна промисловістьсільськогосподарська сировинаэнергосберегающие технологиисельскохозяйственное сырьеперерабатывающая промышленностьenergy saving technologyagricultural raw materialsprocessing industryкафедра процесів і апаратів харчових виробництвЕлектрогідравлічний ефект в процесах переробки сільськогосподарської сировини