Теорії мотивації та їх роль у формуванні системи мотивації підприємства - Мостенська, Тетяна Леонідівна; Яцюта, М. С. (My University, 2012)
У статті розглянуто основні теорії мотивації, визначено їх вплив на формування системи мотивації підприємства. Визначено різницю в підходах до управління персоналом та представлено можливості використання нової парадигми — управління людськими ресурсами з точки зору необхідних змін у системі мотивації підприємств. Однією із головних конкурентних переваг підприємства в сучасних умовах визнано персонал. Визначено та охарактеризовано чинники впливу на управління персоналом. Подано місце змістовних та прецесійних теорій в системі мотивації підприємства. В статті досліджено місце мотивації працюючих при досягненні загально організаційних цілей. The article reviews the main theories of motivation, determined their impact on the motivation of the company. Determined the difference in approaches to personnel management and presents the possibility of a new paradigm — human resource management in terms of necessary changes in the motivation business. One of its main competitive advantage now recognized staff. Defined and characterized factors impact HR. Filed place content and processing theories of motivation in the system of motivation of the enterprise. The article explores the place of motivation of employees in achieving overall organizational goals.
Keywords: мотивація; потреба; теорії мотивації; управління персоналом; управління людськими ресурсами; motivation; needs; motivation theory; personnel management; human resource management; кафедра економіки праці та менеджменту