Торопець, Ілля ОлександровичМанченко, Валентина МиколаївнаЛевківська (Музика), Тетяна Миколаївна2019-05-222019-05-222019Торопець, І. Використання чорниці при виробництві функціональних продуктів / І. Торопець, В. Манченко, Т. Левківська // Матеріали 85 Ювілейної Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів "Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті", присвяченої 135-річчю Національного університету харчових технологій, 11–12 квітня 2019 р. – К.: НУХТ, 2019 р. – Ч.1. – С.309.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/29312Дослідження показали, що комплексна переробка ягід чорниці дозволяє отримати концентрований сік та пасту та порошок з вичавок. Це дозволяє розширити асортимент консервованих та використовувати їх у різних галузях харчової промисловості для збагачення продуктів антоціанами. Studies have shown that the complex processing of bilberries yields concentrated juice and paste and powder from the husks. This allows you to expand the range of canned food and use them in various branches of the food industry to enrich the products with anthocyanins.uk-UKчорницяантоціаниконцентрований сіквичавкипорошокпастаbilberriesanthocyaninsconcentrated juicehuskspowderpasteкафедра технології консервуванняВикористання чорниці при виробництві функціональних продуктівThesis