Шиян, Петро ЛеонідовичКуц, Анатолій МихайловичБоярчук, Ярослав АндрійовичКириленко, Роман ГригоровичДриганов, Сергій2018-04-232018-04-232017Синтез летких домішок спирту при повному використанні фільтрату барди на стадії приготування замісу / П. Л. Шиян, А. М. Куц, Я. А. Боярчук та ін. // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : 83-а міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів, 5-6 квітня 2017 р. – К. : НУХТ, 2017. – Ч. 1. – С. 217.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/27071Проведено аналіз спиртового зброджування крохмалевмісного сусла із заміною технологічної води фільтратом барди на стадії приготування замісу та вплив на синтез летких домішок спирту. Встановлено,що використання фільтрату барди позитивно впливає на активність дріжджових клітин, зменшуючи синтез летких органічних домішок та кислот. Визначено максимальну кратність використання фільтрату барди на стадії приготування замісу. The analysis of alcohol fermentation of starch mash with replacement of technological water by filtrate bards at the stage of preparation of dough and influence on the synthesis of volatile alcohol impurities is carried out. It is established that the use of filtrate bards positively affects the activity of yeast cells, reducing the synthesis of volatile organic impurities and acids. The maximum multiplicity of use of filtrate bards in the stage of preparation of dough is determined.синтез летких домішок спиртуфільтрат бардиsynthesis of volatile alcohol impuritiesfiltrate bardsкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваСинтез летких домішок спирту при повному використанні фільтрату барди на стадії приготування замісуOther