Чемелєва, Юлія МихайлівнаСтеценко, Наталія Олександрівна2021-05-252021-05-252020Чемєлєва, Ю. Порівняльна характеристика біохімічного складу насіння льону та чіа як джерел функціональних інгредієнтів для створення оздоровчих харчових продуктів / Ю. Чемєлєва, Н. Стеценко // Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, 19-20 листопада 2020 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2020. – С. 49-50.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/34120Насіння чіа та льону містять у своєму складі безліч цінних біологічно активних речовин, які позитивно впливають на діяльність систем організму людини, що зумовлює їх використання як джерел функціональних інгредієнтів при створенні оздоровчих продуктів. Порівняльний аналіз насіння льону та чіа вказує на схожість культур за біохімічним складом. Тому при створені оздоровчих харчових продуктів більш доцільним є використання насіння льону з багатим вмістом біологічно цінних речовин та низькою ціною. Chia and flax seeds contain many valuable biologically active substances that have a positive effect on the systems of the human body, which leads to their use as sources of functional ingredients in the creation of health products. Comparative analysis of flax and chia seeds indicates the similarity of crops in biochemical composition. Therefore, when creating health foods it is more appropriate to use flax seeds with a rich content of biologically valuable substances and a low price.otherнасіння льонунасіння чіафункціональний інгредієнтбіохімічний складфункціональний харчовий продуктflax seedschia seedsfunctional ingredientbiochemical compositionfunctional food productкафедра технології оздоровчих продуктівПорівняльна характеристика біохімічного складу насіння льону та чіа як джерел функціональних інгредієнтів для створення оздоровчих харчових продуктівThesis