Оподаткування торгівлі цінними паперами в Україні - Синишин, Владислав Володимирович; Арич, Михайло Іванович (My University, 2023)
Проведене дослідження особливостей та умов оподаткування операцій з цінними паперами в Україні було здійснено на основі використані теоретичних методів наукових досліджень (аналіз, синтез, абстрагування, узагальнення, індукція, дедукція, пояснення, класифікація тощо), а також ґрунтується на аналізі діючих нормативних документів України, низки підзаконних актів та роз’яснень компетентних органів державної влади. The conducted study of the peculiarities and conditions of taxation of transactions with securities in Ukraine was carried out on the basis of the use of theoretical methods of scientific research (analysis, synthesis, abstraction, generalization, induction, deduction, explanation, classification, etc.), and is also based on the analysis of current regulatory documents of Ukraine, a number of by-laws and explanations of competent state authorities.
Keywords: податки; цінні папери; податковий кодекс; ставка оподаткування; пільги; кафедра маркетингу; taxes; securities; tax code; tax rate; benefits