Жири, які доцільно використовувати в борошняних кондитерських виробах для дітей, що хворіють на целіакію та цукровий діабет - Дорохович, Антонелла Миколаївна; Бабіч, Оксана Вікторівна (My University, 2009)
В статті наведено характеристику жирів, що використовуються при виробництві борошняних кондитерських виробів на прикладі печива. Показано, що при використанні маргаринів відбувається процес гідрогенізації: при повній не утворюються ізомери, при частковій – утворюються біологічно неактивні трансізомери, що здійснюють негативний вплив на стан здоров’я людини. Доведено, що при виробництві борошняних кондитерських виробів для дітей здорових і, особливо, хворих на целіакію та цукровий діабет, потрібно використовувати тільки вершкове масло.
Keywords: цукровий діабет; молочний жир; ізомери; целіакія; борошняні кондитерські вироби; сахарный диабет; молочный жир; изомеры; целиакия; мучные кондитерские изделия; diabetes mellitus; butterfat; isomers; celiac disease; flour confectionery products; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів