Використання природного мінералу глауконіту у виробництві косметичних емульсійних кремів - Манк, Валерій Веніамінович; Лазаренко, Тетяна (My University, 2013)
Емульсійні креми являють собою пряму емульсію типу «олія у воді», тому ці креми легко і швидко вбираються шкірою, не залишаючи жирного сліду. В запропонованій нами рецептурі в якості згущувача використовувалися розчини крохмалю різної температури. Emulsion creams are a direct emulsion type "oil in water" because these creams are easily and quickly absorbed by the skin without leaving a greasy track. In our proposed formula as a thickener used starch solutions of different temperatures.
Keywords: глауконіт; косметичні емульсійні креми; природний мінерал; кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів; glauconite; cosmetic emulsion creams; natural mineral