Дослідження взаємодії кверцетину з похідними рослинних полісахаридів крохмалю та пектину - Данілевич, Олександра В.; Грабовська, Олена Вячеславівна; Михайлик, Вячеслав Аврамович; Парняков, Олексій Сергійович (My University, 2014)
Зручною формою для введення в харчові продукти є водорозчинні вітамінні препарати. З метою збереження біологічної активності низькомолекулярних вітаміноподібних речовин у якості нейтральних захисних сполук часто використовують полісахариди. Природний флавоноїд кверцетин володіє Р- вітамінною активністю і не розчинний у воді. Шляхом інкапсулювання на полісахаридах можна перевести подібні сполуки в розчинну форму, що підвищує їх засвоюваність. A convenient form for administration to food is a water-soluble vitamin drugs. In order to preserve the biological activity of low molecular weight vitamin-like substance as a neutral protective compounds often using polysaccharides. The natural flavonoid quercetin has R- vitamin activity and insoluble in water. By encapsulation on polysaccharides such compounds can be converted to a soluble form, which increases their digestibility.
Keywords: полісахариди; пектин; кверцетин; polysaccharides; pectin; quercetin; кафедра технології цукру і підготовки води