Розвиток методів розрахунку і облад- нання транспортно-технологічних систем у виробництві шампанських вин - Лензіон, Сергій Валентинович (My University, 2011)
Дисертаційна робота присвячена дослідженню гідродинамічних та масо- обмінних процесів, які стосуються змішування потоків та технологій бродіння виноматеріалів і створення нової високоефективної масообмінної апаратури для виробничої галузі АПК України. The thesis is devoted to the study of hydrodynamic and mass transfer processes that affect flow and mixing technologies wine fermentation, and the creation of new high-mass exchange equipment for the manufacturing industry AIC of Ukraine.
Keywords: масообмін; змішування; барботаж; седиментація; гідродинаміка; регідратація; гомогенізація; шампанізація; mass interchange; mixing; barbotage; sedimentation; champagnisation; homogenisation; rehydratation; hydrodynamics