Антиоксиданти і прооксиданти у оздоровчому і дієтичному харчуванні - Романовська, Тетяна Іванівна; Осейко, Микола Іванович (My University, 2021)
Прооксидантами вважають стероли та воски, яких у оліях до 0,4 %. За певних умов речовини можуть бути як анти-, так і прооксидантами, тому вивчення властивостей мінорних супутніх речовин жирових продуктів є актуальним для створення харчових продуктів оздоровчого і дієтичного призначення. Sterols and waxes are used as pro-oxidants, which are up to 0.4% in oils. For singing minds, speeches can be both anti- and pro-oxidants, so the increase in the power of minor concomitant speeches of fatty products is relevant for the creation of food products for health and dietary purposes.
Keywords: wool; вовна; віск; wax; жир; fat; кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів