Романовська, Тетяна ІванівнаОсейко, Микола Іванович2023-03-302023-03-302021Романовська, Т. І. Антиоксиданти і прооксиданти у оздоровчому і дієтичному харчуванні / Т. І. Романовська, М. І. Осейко // Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, м. Київ, 17-18 листопада 2021 р. – Київ : НУХТ, 2021. – С. 38–39.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/39592Прооксидантами вважають стероли та воски, яких у оліях до 0,4 %. За певних умов речовини можуть бути як анти-, так і прооксидантами, тому вивчення властивостей мінорних супутніх речовин жирових продуктів є актуальним для створення харчових продуктів оздоровчого і дієтичного призначення. Sterols and waxes are used as pro-oxidants, which are up to 0.4% in oils. For singing minds, speeches can be both anti- and pro-oxidants, so the increase in the power of minor concomitant speeches of fatty products is relevant for the creation of food products for health and dietary purposes.otherwoolвовнавіскwaxжирfatкафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівАнтиоксиданти і прооксиданти у оздоровчому і дієтичному харчуванніThesis