Інфрачервона спектроскопія бджолиного воску - Вишняк, Володимир Вікторович; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Носенко, Володимир Єрофійович; Домбровський, Валерій Петрович (My University, 2016)
Метод БІЧ-спектроскопії дозволяє проводити ідентифікацію воску та воскоподібних речовин, визначати відсотковий вміст таких домішок, як парафін та церезин, а також дає можливість робити якісні висновки щодо старіння зразка. Також може бути застосований у якості експрес-методу на виробництві для контролю продукції в процесі виготовлення вощини. При цьому вказаний метод не призводить до фізико-хімічних змін показників зразка, що спостерігається при традиційних хімічних методів аналізу. The BIC spectroscopy method allows identification of waxes and waxy substances, determining the percentage of impurities such as paraffin and ceresin, and also makes it possible to draw qualitative conclusions about the aging of the sample. It can also be used as an express method in production for controlling products in the process of manufacturing wax. At the same time, this method does not lead to physico-chemical changes in sample parameters, which is observed in traditional chemical methods of analysis.
Keywords: БІЧ- спектроскопія; бджолиний віск; BIC spectroscopy; beeswax; кафедра фізики та професійної безпеки