Особливості організаційно-економічного механізму консолідації капіталу підприємств - Нікітіна, Тетяна Андріївна (My University, 2014)
У статті досліджено особливості організаційно-економічного механізму консолідації капіталу підприємств. Наведено авторське трактування категорій «консолідація капіталу» й «організаційно-економічний механізм консолідації капіталу». Запропоновано модель організаційно-економічного механізму консолідації капіталу підприємствами. Розглянуто основні мотиви, що спонукають підприємства до здійснення консолідації. Виявлено основні ризики, що виникають при здійсненні консолідації капіталу підприємствами та надано рекомендації щодо їх подолання. This article explores the features of organizational and economic mechanism of capital consolidation. The author's interpretation of such categories as "capital consolidation" and "organizational-economic mechanism of capitalconsolidation" are presented. The model of organizational-economic mechanism of capital consolidation is proposed. The main reasons that motivate enterprises to implement consolidation are given. The basic risks arising in course of capital consolidation process are analysed and recommendations for overcoming such risks are provided.
Keywords: консолідація капіталу; організаційно-економічний механізм консолідації капіталу; consolidation of capital; organizational and economic mechanism of corporate capital consolidation; кафедра економічної теорії