Спосіб приготування опари (Патент на винахід №113924) - Доломакін, Юрій Юрійович; Литовченко, Ігор Миколайович (My University, 2017)
Спосіб приготування опари передбачає змішування в 3 етапи, на першому етапі відбувається змішування води та борошна до отримання структурної суміші, на другому етапі швидкість мішалки збільшується на певний відсоток, на третьому етапі робочий орган сповільнюється на задану величину. The method of preparation of the dough involves mixing in 3 stages, the first stage is mixing water and flour to obtain the structural of the mixture in the second stage the speed of the stirrer is increased by a certain percentage, in the third stage the work body is slowed down by the specified amount.
Keywords: опара; борошно; тривалість; дозування; dough; flour; duration; dosing; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв