Шляхи встановлення натуральності молока - Квітковська, Надія Петрівна; Іщенко, Віра Миколаївна (My University, 2022)
В тезах охарактеризовано способи фальсифікації молока, зокрема ті, які є най складнішими для детектування. Розглянуто сучасні сольові фізико-хімічні методи виявлення фальсифікації молока, такі як високоефективна рідинна хроматографія та газова хроматографія, масова спектрометрія із співвідношенням ізотопів, імуноферментний аналіз, ядерний магнітний резонанс і метод полімеразної реак ції. Описано нецільові скринінгові методи: методи молекулярної абсорбційної та емісійної спектроскопії, спектроскопія ближньої ІЧ-області.
Keywords: кафедра харчової хімії; складові молока; фальсифікація молока; фізико-хімічний аналіз; milk components; adulteration of milk; physical and chemical analysis