Дослідження антиоксидантної здатності настоїв із кавозамінників - Кузьмін, Олег Володимирович; Польовик, Володимир Вікторович; Березова, Ганна Олександрівна; Грушевська, Ірина Олегівна (My University, 2022)
Водно-спиртові настої із кавозамінників є перспективними напівфабрикатами у виробництві солодких десертів, кондитерських виробів, напоїв алкогольних та слабоалкогольних, коктейлів, що готують та реалізують заклади ресторанного господарства. Окрім розширення асортименту, збереження традиційного кавового смаку, можливо збільшення антиоксидантних властивостей, що уповільнюють негативні процеси в організмі людини. Water-alcohol infusions from coffee substitutes are promising semi-finished products in the production of sweet desserts, confectionery, alcoholic and low-alcohol drinks, cocktails prepared and sold by restaurants. In addition to expanding the assortment, preserving the traditional coffee taste, it is possible to increase antioxidant properties that slow down negative processes in the human body.
Keywords: кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції; водно-спиртовий настій; кавозамінник; алкогольний напій; антиоксидант; ресторан; water-alcohol infusion; coffee substitute; alcoholic drink; antioxidant; restaurant