Бозон Хіггса: що являє собою нова частинка? - Івасенко, Максим Олександрович; Гриненко, Віталій; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Баглюк, Сергій Володимирович (My University, 2016)
Серед усіх елементарних частинок бозон Хіггса посідає унікальне місце: лише він має квантові числа, які збігаються з квантовими числами вакууму, і є єдиною елементарною скалярною частинкою в СМ. Нова частинка досить важка за мірками фізики мікросвіту. Вона не має електричного заряду, нестабільна і може розпадатися по-різному. Among all the elementary particles, the Higgs boson occupies a unique place: it only has quantum numbers that reduce to quantum numbers Vacuum, and is the only elementary scalar particle in the SM. The new particle is sufficiently heavy by the standards of physics of the microworld. It has no electric charge, it is unstable and can disintegrate in different ways.
Keywords: субатомні частинки; бозон Хіггса; Subatomic particles; Higgs boson; кафедра фізики та професійної безпеки