Реакційна здатність гетероциклів, що містять азот, у деяких нуклеофільних реакціях - Мірошников, Олег Миколайович; Савранський, Леонід Ісакович (My University, 1975)
Розраховано π-електронна будова ряду гетероциклічних сполук методом молекулярних орбіталей в півемпіричному наближенні самоузгодженого поля. Доведено, що в нуклеофільних реакціях вирішальним фактором є величина позитивного заряду на атомі вуглецю –СН… N-зв’язку. Calculated π-e structure of some heterocyclic compounds by molecular orbitals in self-consistent field pivempirychnomu approach. Proved that nucleophilic reactions decisive factor is the magnitude of positive charge on the carbon atom of-CH ... N-connection.
Keywords: гетероцикли; heterocycles; π-електронна будова; π-e structure; кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів