Біосенсорна система на основі рН-чутливих польових транзисторів та іммобілізованих ферментів для одночасного визначення сечовини та креатиніну - Герешко, Алла Миколаївна; Марченко, Світлана (My University, 2014)
Розроблена біосенсорна система для одночасного вимірювання сечовини і креатиніну на основі pH-чутливих польових транзисторів та іммобілізованих ферментів для одночасного визначення концентрацій сечовини та креатиніну у сироватці крові хворих на ниркову недостатність, а також для оцінки ефективності процедури гемодіалізу. The developed biosensor system for the simultaneous measurement of urea and creatinine based on pH-sensitive field-effect transistors and immobilized enzymes for the simultaneous determination of concentrations of urea and creatinine in the serum of patients with renal failure, and to evaluate the effectiveness of hemodialysis.
Keywords: креатинін; сечовина; urea; creatinine